tirsdag den 10. juli 2012

Dag 10 - KOREAREJSER Sommertur 2012

Kære Alle,

I dag skulle vi forlade vores dejlige hotel i Busan og ned på ferieøen Jeju.

Jeg vågnede op ved, at der var nogen ude foran mit vindue på 10. sal! Vinduerne skulle åbenbart males lige på det tidspunkt!

Her er vi i lufthavnen foran Korean Air's check-in skranke og venter på at få vores boarding kort - der er lidt underholdning på storskærmen imens!

Her får vi frokost i lufthavnen, panerede svinekoteletter og selvfølgelig også med kimchi og alt det andet.

Vi fløj med Korean Air's Boeing 737-800 - her er vi lige ankommet til Jeju.


Her står vi ved Mystery Road, det vi er vidne til, er at bakken, som ser ud til at gå ned ad - bagved os i virkeligheden går op ad! Bussen beviste det ved, at slukke motoren nede ved bilen, som ses bagest på billedet - den trillede i frigear hele vejen "op" til der hvor Torben nu står og viser, at vandet faktisk løber op ned ad, selv om det ser ud til at gå op ad! Forvirret - det er Mystery Road på Jeju.

Her står vi ved folkemuseet i Jeju-si (si=storby, Jeju City). Søren fortæller om een af de traditionsrige skulpturer på øen, som er en dame, der bærer en krukke med vand, da drikkevand ofte var noget man skulle hente langt væk. Meget af vandet samledes som regnvand, med mindre man gik ud til vandkilderne langs havet, som damerne med krukkerne. Da Jeju-do (do=ø) er en vulkan ø, forsvinder vandet ret hurtigt ned i undergrunden, hvorfor der ikke er søer og dårlige vilkår for at dyrke ris, da man ikke kan få vandet til at blive i rismarken.

Efter museumsbesøget besøgte vi det lokale marked - Dongmun Market Place.

Med det subtropiske klima er Jeju kendt for sine mandariner - det bliver også brugt i chokolader, marmelader og mange andre forædlede produkter med mandariner - her blive chokoladen gransket godt!

Her er det Jens-Erik, som er blevet vild med koreanske riskager - de brune helt over til højre var nogle lokale fra Jeju.

Fisk i store mængder - et af de helt store erhverv her på Jeju, der fiskes primært om natten, hvor fiskefartøjerne fisker med garn og store projektørlys.

Her er Jeju-do, hvor der bor små 580.000 indbyggere og er opdelt i Bukjeju (Buk=nord) og Namjeju (Nam=syd). I Jeju-si, som er hovedbyen bor der ca. 422.000 og Seogwipo kun ca. 153.000. Jeju betyder provinsen over havet, og Seogwipo (Seo=vest, gwi=retur og po=havn) og er primært et ferieområde med rigtige populære strandområder.

Øen domineres af Halla-san (san=bjerg), som er Sydkoreas højeste bjerg med sine 1947 meter. Jeju fik først sit navn under Kong Huijongs styre under Chosun dynastiet i år 1121. Øen er ca. 73 km på langs og 41 km i højden (nord/syd). Der hører 68 øer til øen, hvoraf 8 er ubeboede.

Jeju har "Sam-ma" 3 ting som man har overflod af: a) vind, b) sten og c) kvinder
Til gengæld har de også "Sam-mu" 3 ting, som man ikke har så meget af: a) tiggere, b) tyve og c) porte/døre. Det er lidt paradoksalt, da man under Chosun dynastiet netop valgte at sende mange kriminelle ned til øen, på samme måde, som England også har sendt deres kriminelle til Australien i sin tid.

Jeju-do bliver domineret af familierne Ku, Yang og Bu - som stammer tilbage fra en legende om de tre halvguder af samme navn.

Her er vi ankommet til KAL hotel, hvor Dannebrog vejrer til ære for os, sammen med det koreanske flag.

Endnu en overdådig buffet med en smag for enhver, både koreanske og internationale retter - som f.eks. spaghetti med bolognese sauce!

Nuddelsupper med "bland selv"!

Dessertbordet - igen for meget mad, men det er vel også ferie - og så har man lov!


Her er udsigten fra 21. etage oppe fra mændenes pissoir - det gælder om ikke at blive for distraheret!

Mange Koreahilsner

KOREAREJSER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar