torsdag den 12. juli 2012

Dag 12 - KOREAREJSER Sommertur 2012

Kære Alle,

Det er ved at gå op for alle, at der ikke er mange dage tilbage af denne fantastiske ferie. Det var i hvert fald sidste dag på Jeju, hvor vi sluttede af med at se drageklippen ved Yongduam på den nordlige side af Jeju-si.

Her er vi på vej ned ad den lange sti mod det store lavaområde ved kysten, som huser drageklippen.


Her er så drageklippen. Een af legenderne fortæller, at det var dragekongen fra havets dyb, der sendte et sendebud op til Hallasan for at hente den livsforlængende urt Pullocho på Hallasan. Det lykkedes også sendebudet at finde urten, men inden han nåede at komme helt under vandet, blev han ramt af en pil af en bjerggud fra Hallasan. Kroppen ligger under vandet helt stivnet med det meste af hovedet over vandet. Når det stormer og voldsomme bølger slår ind over kysten på netop drageklippen, kan man rigtig se, hvor gal sendebudet er på dens hvide fråde i form af det enorme skumsprøjt.
  
På den anden side af drageklippen sidder der normalt nogle og renser og skærer fangsterne op fra de Haenyoer, som er ude at fiske efter skaldyr, småfisk, blæksprutter og samle tang fra havets dyb.

Her sidder der to damer og skærer op - de har de hvide hatte på som beskyttelse mod solen - man bryder sig ikke om at blive brune i Korea, så derfor skærmer man sig så meget muligt mod solen - f.eks. er det ikke ualmindeligt at se specielt kvinderne gå med paraply i solskinsvejr for at skærme sig mod solen.

Kigger man godt efter, kan man se det sorte hoved af en haenyo, som er på vej til sin orange bøje.

De dykker gerne i grupper - sådan ser de ud med deres udrustning, kurve, net, dyukkermasker, snorkler, kinve, osv.

Her kan man se blæksprutter der tørres - det er også een af fangsterne fra de lokale haenyoer.

Så gik turen til lufthavnen, hvor vi skulle fra Jeju til Seoul.

 Ventetiden kunne man fordrive med at gå i duty free shop eller slappe lidt af som her.

Endelig er det vores tur - igen med Korean Air til Seoul.

På vej til Hotel Hamilton, kørte vi forbi Parlamentet, som har 300 pladser - det blev udvidet fra sidste år fra 299-300 pladser. Det største og siddende parti er Saenuri Party, som præsident Lee Myung Bak er en del af - et konservertivt parti. Der er valg til november, hvor Lee ikke kan blive genvalgt, da man kun kan sidde for 1 x 5 årig periode. Mange håber, at oppositionen denne gang vinder, som er lige efter den siddende regeringen i størrelse med 127 pladser i forhold til Saenuri, der har 150.

Tilbage på hotellet blev folk spredt for alle vinde, der var nogen der skulle sove - andre skulle shoppe eller besøge de sidste museer - men nu er vi tilbage fra rundturen - og nu er der kun fredag og lørdag tilbage - øv vi skal allerede hjem på søndag.

Mange Koreahilsner

KOREAREJSER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar